lørdag den 24. oktober 2009

Antioxidanter..Hvad er det?

Oxidation betyder iltning eller forharskning. Når dette sker i vores celler, kan det sammenlignes med jern, der ruster. Denne processe kan skade og svække vores celler og de vigitge proteiner, som kroppen bruger for at beskytte sig og dermed resulterer det i sygdon og omdannelse af cellerne f.eks til kræftceller.
Fri radikaler er en iltmolekyle med en uparret elektron  som behøver at stjæle en anden elektron fra f.eks  DNA, for at blive komplet igen. Denne kemiske reaktion i kroppen kaldes for oxidaring og det er meget skadeligt og forhaster aldningsprocess.
Frie radikaler dannes ved stress, rygning, for meget/for lidt motion, soldyrkning, tilsætningsstoffer i vores mad, de såkaldte E-numre og indtagelse af dårligt fedt.
Antioxidanter er vores indre læge, som kosntant sørger for at vores helbred er i toppen og sørger for at komme af med de frie radikaler. Det er vigitgt at give kroppen det rigtige næring i form af kost, kosttilskud og en sund livsstil. De sørger for at beskytte vores celler fra det frie radikalers angreb og dermed beskytte vores dårlig gener og muligt sygdomsfremkaldende gener, som vi alle har men ingen af dem fungere, hvis de ikke bliver aktiveret, slået til. Dette kan ske ved for meget oxidering i vores celler.
Frugter, grøntsager og krydderurter indeholder mange anti-oxidanter. Det er derfor vigtigt at spise tilstrækkeligt af dem alle.
Her er nogle af de anti-oxidanter i form af kosttilskud, som jeg til daglig indtager  udover at spise sundt,og har kunnet mærke en markant bedre velvære og øget energi.

.Naturmedicin padma 28 : 1 tablet daglig. Der er 22 forskellige skalgs urter. En meget kraftig antioxidant med en række positive virkning for kroppen.
.E-vitamni : 100 mg ,1 tablet daglig. Meget vigtigt for immunfosvar funktioner, der svækkes med alderen.
.C-vitamin: 500 mg, 1 tablet daglig. Godt for hud, beskytter mod grå stæer, beskytter DNA og godt for immunforsvar.
.Coezymet Q10: 30-60 mg, 1 tablet daglig. God for hjernecellerne og god til energiproduktion i kroppen.
.Grape-fruit Seed Extract:  1 tablet daglig. Godt for immunforsvar. Grapefrugt frø-ekstrakt bruges i mennesker til kamp mange typer af interne og eksterne infektioner forårsaget af enkelt-og flercellede parasitter, svampe, virus og bakterier. Special godt hvis man lider af Candida bacteria.



1 kommentar:

  1. Dejligt, at det har virket for dig! :D Du skriver, at soldyrkning er en del af dette, men du skal da have noget sol, for at opretholde dit D vitamin niveau. ;)

    SvarSlet